Stel vrijblijvend je vragen via: +31 6 23 82 42 46
CHIPMEISTER NEDERLAND

TUNING MET CHIPMEISTER

Vestiging Ottoland

A66, 2975 BC Ottoland

E-mail

info@chipmeister.nl

Telefoonnummer

+31 6 23 82 42 46

SOFTWARE OPTIMALISATIE EN (CHIP)TUNING?

De termen software optimalisatie, tuning en chiptuning worden door elkaar gebruikt, maar komen op hetzelfde neer: Het proces van het aanpassen van de software in de elektronische controle-eenheid (ECU) van een voertuig. Hierdoor verbetert de motorprestatie, inclusief vermogen en koppel, wat resulteert in een soepelere en efficiëntere rijervaring. Chipmeister Nederland past deze aanpassingen op maat aan, waarbij de veiligheid van het voertuig altijd behouden blijft. Brandstofefficiëntie is een bijkomend en veel gewaardeerd voordeel. We bieden chiptuning aan in drie verschillende stages.

Stage 1: Optimalisatie op maat
Onze Stage 1 tuning is ontworpen voor degenen die streven naar verbeterde prestaties zonder grote aanpassingen aan hun voertuig. Door de software specifiek aan uw auto aan te passen, verhogen we het vermogen, het koppel en de soepelheid van uw motor. Dit leidt tot een aangenamere rijervaring en brandstofbesparing, terwijl uw voertuig binnen de veiligheidsmarges blijft.

Stage 2: Sportieve aanpassingen
Voor degenen die op zoek zijn naar meer dan alleen software-optimalisering, biedt Stage 2 tuning de mogelijkheid om een stap verder te gaan. We vervangen en verbeteren specifieke onderdelen rondom de motor en passen de software aan op basis van deze nieuwe configuratie. Hierdoor krijgt u niet alleen extra vermogen en koppel, maar ook bijvoorbeeld een sportievere geluidservaring in uw auto. U behoudt de betrouwbaarheid van uw voertuig terwijl u geniet van een verhoogde prestatie.

Stage 3: Ultieme prestaties
Voor de liefhebbers die streven naar ongeëvenaarde prestaties, biedt Stage 3 tuning de meest uitgebreide aanpassingen. We vervangen cruciale motoronderdelen, waardoor uw voertuig nog meer vermogen en koppel aankan zonder concessies te doen aan betrouwbaarheid. Deze aanpassingen zorgen voor een opwindende rijervaring en maken het mogelijk om de grenzen van prestaties te verkennen.

Vestiging Ottoland

A66, 2975 BC Ottoland

E-mail

info@chipmeister.nl

Telefoonnummer

+31 6 23 82 42 46

WELKE VORM VAN TUNING PAST BIJ MIJ?

Iedere vorm van tuning heeft zijn voordelen. Stage 1 is de minst kostbare manier om winst te boeken en efficiënt met brandstof om te gaan, stage 2 zit het meest op emotie en stage 3 haalt het meeste uit de mogelijkheden van uw auto. Omdat er voor alle stages iets te zeggen valt, bieden we maatwerkoplossingen. Heeft u al besloten dat u wil tunen maar weet u nog niet welke stage? Laten we in gesprek gaan om dieper in te gaan op de verschillende mogelijkheden!

DIAGNOSE

Voorafgaand aan het starten van de software optimalisatie voor uw voertuig, voeren we een grondige technische controle uit. We gebruiken diagnoseapparatuur om uw auto uit te lezen en maken een proefrit terwijl we live data verzamelen. Deze gegevens worden beoordeeld met behulp van gespecialiseerde software. Als er tijdens deze fase problemen aan het licht komen, zullen we dit altijd met u bespreken voordat we doorgaan met de software-aanpassingen. Uw tevredenheid en goedkeuring zijn onze prioriteit.

TUNING

Na goedkeuring maken we een kopie van de software uit de auto. We bewaren altijd het origineel voor het geval u in de toekomst wilt teruggaan naar de oorspronkelijke configuratie. Vervolgens passen we de software aan om perfect aan te sluiten op de specifieke kenmerken van uw auto en schrijven we de aangepaste software in het motormanagement van uw voertuig.

EVALUATIE

Na het schrijven van de software in het motormanagement voeren we opnieuw een proefrit uit terwijl we live data verzamelen met behulp van onze diagnoseapparatuur. We beoordelen de nieuwe gegevens en passen de software indien nodig aan, zodat deze perfect is afgestemd op uw auto. Onze prioriteit is ervoor te zorgen dat uw voertuig bij aflevering storingsvrij is en optimaal presteert. We maken een uitdraai van de metingen zodat u duidelijk kunt zien wat het resultaat is geweest van de inspanningen.