Chipmeister Dieselpower

Tuningbox (externe chiptuning)

Wanneer u kiest voor het tuning van uw auto middels de Chipmeister Diesel-Power tuningbox, dan plaatsen wij een hoogwaardige externe ‘mini-computer’ in het bestaande motormanagement. Het originele systeem blijft volledig intact.
De Chipmeister Diesel-Power tuningbox is gemakkelijk te monteren (‘plug and drive’) en ook weer gemakkelijk te demonteren, zonder sporen na te laten.
Er wordt een extra kabelboompje met originele, waterdichte stekkerverbindingen op een aantal sensoren aan en/of rond de motor geplaatst die weer wordt verbonden met de externe tuningbox. Een duidelijke inbouwhandleiding met tekst en afbeeldingen, specifiek voor uw auto, wordt erbij geleverd.
Ook wanneer de tuningbox is gemonteerd, is deze met diagnose-apparatuur in de werkplaats niet te traceren.
Het systeem is ook ‘ongevoelig’ voor updates bij de dealer.


Tuningbox (externe chiptuning)


We hebben voor de nieuwste motoren-generaties met roetfilter (Euro5- en Euro6-normering) de Chipmeister Diesel-Power tuningbox met MultiMotion-technologie (meerkanaals). Dat betekend dat deze zowel de brandstofinspuiting alsook de laaddruk kenveld-gestuurd beïnvloedt.
De Chipmeister Diesel-Power tuningbox met MultiMotion-technologie wordt aangesloten op de regeling voor de brandstofinspuiting en de laaddrukregeling.
‘Goedkope’ tuningboxen worden alleen op de druksensor van de commonrail of de brandstofpomp aangesloten (schadelijk voor het roetfilter en de turbo op langere termijn!)