Chipmeister Dieselpower

Verschil Chiptuning en Tuningbox

Bij echte chiptuning wordt de originele software in het motormanagement vervangen door aangepaste software.

Bij inbouw van een tuningbox blijft het originele motormanagement volledig intact. Er wordt een extra regelapparaatje (de tuningbox) onder de motorkap ingebouwd. Deze wordt, meestal middels stekkerverbindingen, aangesloten in de originele kabelboom van het motormanagement.

De grootst mogelijke optimalisatie van uw motormanagement is te bereiken met chiptuning (softwarematige optimalisatie) van uw motormanagement.
Daarin is er helaas ook een groot onderscheid in kwaliteit en prijs tussen de verschillende aanbieders aanwezig.
Met echte chiptuning kunnen goede programmeurs, zoals we die hebben bij Chipmeister Nederland, het grootst mogelijke aantal parameters (kenvelden) optimaliseren zodat de grootst mogelijke optimalisatie van het motorvermogen, het motorkoppel (trekkracht) en het brandstofverbruik wordt gerealiseerd. Een toename in maximaal motor-vermogen en -koppel tot soms wel 30 % is mogelijk.
Hierbij wordt de originele motormanagementsoftware vervangen door de geoptimaliseerde tuningsoftware. Deze wijzigingen zijn voor sommige merkdealers zichtbaar, zoals bij de auto’s uit de VAG-groep, BMW’s en Volvo’s. Hiermee zouden bepaalde garantie-afwikkelingen in gevaar kunnen komen.
Daarnaast is het zo dat, wanneer de dealer een update voor het motormanagement laadt, de tuningsoftware wordt overschreven en de auto dus weer (fabrieks-)origineel is. Wij kunnen dan uiteraard voor u een nieuwe tuningset (op basis van die update) laden waarna de auto wederom getuned is.

Bij tuning middels een tuningbox blijft het originele motormanagement volledig intact en behoeft deze niet te worden gedemonteerd en / of geopend.
Er wordt een extra regelapparaatje (de tuningbox) in de auto geplaatst. De bedrading van die tuningbox wordt aangesloten op één of meerdere (bij de meerkanaals-tuningbox) sensoren en / of actuatoren van de motor. 
Bij een goede tuningbox, zoals de Chipmeister Diesel-Power Tuningbox zijn alle stekkerverbindingen waterdicht, ook die aan de tuningbox zelf. Dit is meestal niet het geval bij de vele ‘goedkope’ tuningboxen op de markt. Daarbij worden vaak eenvoudige computer-stekkerverbindingen gebruikt die niet geschikt zijn voor langdurig gebruik in de buitenlucht met grote schommelingen in temperatuur en zware belastingen door inwerking van vocht (rijden in de regen of het reinigen van de motorruimte).

De Chipmeister Diesel-Power Tuningbox is een zeer geavanceerde mini-computer met hoogwaardige microprocessoren die, kenveld-gestuurd, de originele parameters aanpast in het motormanagement.
‘Goedkope’ varianten bevatten soms alleen een paar weerstanden en / of een paar potentiometertjes.

De Chipmeister Diesel-Power Tuningbox met MultiMotion-technologie maakt een individuele wijziging van de kenvelden in het bestaande motormanagement mogelijk. Daarmee kunnen specifieke parameters worden geoptimaliseerd en niet alleen de hoeveelheid ingespoten brandstof zoals dat gebeurt bij ‘goedkope’ tuningboxen.

De Chipmeister Diesel-Power Tuningbox met MultiMotion-technologie benadert de mogelijkheden van onze chiptuning (softwarematige optimalisatie). Een toename in maximaal motor-vermogen en -koppel tot 20 % is mogelijk. De originele veiligheidsvoorzieningen in het motormanagement, ter bescherming  van de motor en de rest van de aandrijflijn, blijven hierbij intact.
Een ander voordeel van de Chipmeister Diesel-Power Tuningbox is dat deze ‘ongevoelig’ is voor ‘updates’ en niet herkenbaar is met de diagnose-apparatuur van de merkdealer. Ook is onze tuningbox gemakkelijk (zelf) in enkele minuten te verwijderen vlak voor een bezoek aan de dealer. Discussies over een garantie-claim worden daarmee uitgesloten, ondanks het feit dat de Chipmeister Diesel-Power tuningbox zodanig is ontwikkeld en gecertificeerd met TüV- en e1-keur dat het juridisch voor een autofabrikant niet is toegestaan een garantieclaim af te wijzen vanwege de montage hiervan.

Tenslotte is er het voordeel van de Chipmeister Diesel-Power Tuningbox dat deze heel vaak kan worden ‘meegenomen’ naar uw volgende auto. Mocht dat niet het geval zijn omdat u een heel ander merk en type auto hebt aangeschaft, dan kunt u de Chipmeister Diesel-Power Tuningbox altijd bij ons inruilen. Voor een gereduceerd bedrag ontvangt u dan het juiste type voor uw nieuwe auto.