Chipmeister Dieselpower

Tüv- en e1- gecertificeerd

Elke auto blijft met de Chipmeister Diesel-Power tuningbox (als enige in Europa!) voldoen aan de Europese type-goedkeuring (ook met Euro5- en Euro6-normering). Met elke softwarematige verandering aan het motormanagement (normale chiptuning) komt de type-goedkeuring voor Euro5- en Euro6-auto’s, buiten Nederland, officieel te vervallen. Met de Chipmeister Diesel-Power tuningbox blijft uw auto hieraan voldoen omdat elke Chipmeister Diesel-Power tuningbox is voorzien van een TüV-certificaat (volgens § 19, Abs. 3 StVZO) en een e1-certificaat. Daarom ook, mag een dealerbedrijf geen enkele garantieclaim afwijzen vanwege het feit dat de Chipmeister Diesel-Power tuningbox is ingebouwd, ook al is deze niet door de fabrikant vrijgegeven. 

Om (juridische) geschillen met uw dealer te voorkomen (ook al wint u die), raden wij u aan om de Chipmeister Diesel-Power tuningbox uit te bouwen bij elk bezoek aan de dealer. Op zowel onze chiptuning (softwarematige optimalisatie) als onze Chipmeister Diesel-Power tuningbox krijgt u van ons 36 maanden garantie naast onze 30 dagen ‘niet-tevreden-geld-terug-garantie’. Optioneel is een veelomvattende garantie-verzekering (overname fabrieks- of dealer-garantie) van uw auto mogelijk.

Onze chiptuning (softwarematige optimalisatie) en de Chipmeister Diesel-Power tuningbox worden, voertuig-specifiek, ontwikkeld op een vierwiel-vermogenstestbank. Hierbij word terdege rekening gehouden met de maximale mechanische en thermische belasting van de motor en de rest van de aandrijflijn. Daarna wordt de tuningset ook uitgebreid getest in de praktijk zodat ook een optimale ‘driveability’ wordt bereikt. Het resultaat is een vloeiende koppel- en vermogens-opbouw vanuit een laag motortoerental en geen 

agressieve karakteristiek van de auto. Daarom krijgt u van ons 36 maanden garantie op zowel de Chipmeister Diesel-Power tuningbox tuningbox als onze chiptuning (softwarematige optimalisatie), naast 30 dagen ‘niet-tevreden-geld-terug-garantie’.