Chipmeister Dieselpower

Terug

Rijervaring Accord 2.2 CTDI

Ervaringen

Ik ben sinds december 2006 een zeer tevreden eigenaar van een Accord 2.2.CTDI. Mijn vorige auto was een leaseauto, een Volkswagen Passat variant 2.0 D bouwjaar 2004 van het laatse model. Aangezien ik vanaf 1-1-2007 als kleine zelfstandige voor eigen rekening moest gaan rijden heb ik gezocht naar een nette goed rijdende diesel occasion. Naast mijn goede ervaringen met leaseauto’s van VW(passat) en Audi(A6) had ik daarvoor al een vijftal Honda Accords gehad. Als leaseauto’s zijn Honda’s ivm de lage restwaarde (alleen in Nederland!) te duur. Dat nadeel is echter een voordeel als je op zoek bent naar een uitstekende en gunstig geprijsde occasion. Ik kocht eind december een mooie zwarte Accord 2.2.CTDI sedan en heb daar inmiddels in 3 maanden bijna 20.000km mee gereden. Hoewel ik zeer te spreken was over de stille en soepele 2,2 liter diesel (hij wint het op alle punten van de 2liter VW diesel) kon ik de verleiding niet weerstaan deze heerlijk motor d.m.v. chiptuning bij Chipmeister op 167pk en een gigantisch koppel van 410Nm te brengen! Wat een feest! De van huis uit al rappe diesel doet er nu nog een flinke schep boven op en het is alle dagen genot om met deze auto kilometers te maken. Als klap op de vuurpijl rijdt hij ook nog eens 7% zuiniger dan voorheen! Ik heb enige maanden na dit revieuw een rollenbankmeting bij Rica Engeneering in Wateringen laten uitvoeren. De resultaten overtreften de opgave van Chipmeister. (Gecorrigeerd motorvermogen 179,3 BHP, max. koppel 411,5 Nm bij 1965 omw/min.) Verder stuurt de Accord, zoals ik van een Honda gewend ben, strak en voorspelbaar en alles werkt probleemloos en naar behoren. Over het zitmeubilair; mijn rug is na een hernia niet de beste maar ik stapte na een ritje naar de winterport in Oostenrijk fit en zonder klachten uit. Wat is het toch jammer dat het grote publiek in Nederland de topkwaliteit van de Accord maar niet opmerkt (De Accord was overigens in het Autoweek tevredenheidsonderzoek wel de beste in zijn klasse!) Eigenlijk moet ik daar niet over klagen door de onbemindheid koop je voor een aantrekkelijke prijs als occasion een geweldige auto die ook nog eens zeer exclusief is (ik zie er gemiddeld maar 1 per dag en dat was met mijn vorige Passat wel even anders)
Nu ik 1,5 jaar en 60000km verder ben is mijn tevredenheid, als gevolg van de uitstekende en probleemloze ervaringen met mijn Accord, alleen maar versterkt. Mijn Accord ziet er nog steeds prima uit en ook het interieur is nog als nieuw. Ik heb al even met de nieuwste Accord sedan gereden en zodra de nieuwe Tourer leverbaar wordt ga ik maar eens kijken wat er bij moet voor een nieuwe.

Problemen

Na ruim 60.000km staat de teller nu op 185000km en er heeft zich nog geen enkel probleem voorgedaan. Ik heb wel navraag gedaan naar de oorzaak van een ruisend geluid (lijkt op een spanrollager) dat vanaf de aanschaf staande naast de auto enigzins hoorbaar is. (Binnen hoor je niets) Volgens mijn overigens uitstekende Honda dealer (van Maarschalk Hillegom) is dit normaal voor deze motor. (Een bijna nieuwe Accord diesel produceerde het zelfde geluid.)

 
Comfort

 

Prestaties

Betrouwbaarheid

Kosten

Overall waardering

 

Zou u weer een auto van hetzelfde merk kopen?

ja

Kilometerstand bij aanschaf 0 km
Meest recente kilometerstand 185.000 km
Bouwjaar 2004
Jaar van aankoop 2006

Vorige auto Volkswagen Passat variant 2.0D
 
Datum invoer 15-04-2007
Datum laatste wijziging 26-07-2008