Chipmeister Dieselpower

Waarom Chiptuning door Chipmeister Nederland?

Toen Chipmeister Nederland in het jaar 2000 begon, kon je de tuningsbedrijven in Nederland op één hand tellen. Nu zijn dat er enkele honderden!
Helaas zijn er de laatste jaren vele ‘goedkope chiptuners’ op de markt gekomen, die, zonder echt te weten wat ze doen, de software van motormanagementsystemen aanpassen. Ze hebben een ‘trucje’ geleerd en kunnen de software vrij eenvoudig uitlezen en terugschrijven dankzij de moderne apparatuur, die dat mogelijk maakt. Zij passen een minimaal aantal kenvelden aan en schakelen soms belangrijke beveiligingen uit die bescherming bieden aan de motor en de rest van de aandrijflijn. Meestal wordt er echter ingekochte software, van zeer matige kwaliteit, in uw motormanagement geschreven.

Vaak worden delen van die software-aanpassingen dan weer gekopieerd in andere motormanagementsoftware om zodoende tegen zo laag mogelijke kosten zoveel mogelijk verschillende auto’s te kunnen tunen. Dit gaat echter sterk ten koste van de kwaliteit van de tuningset.

Er is dus een groot verschil in kwaliteit van de tuningsoftware van de vele aanbieders van chiptuning. Dit in tegenstelling van wat vaak wordt gedacht.

Het verantwoord chiptunen van auto’s met behoud van levensduur (ook van het roetfilter), comfort en lage uitlaatgas-emissies is echter een complex proces wat niet eenvoudig is te leren. De technische ontwikkelingen van het motormanagement volgen elkaar in een razend tempo op als gevolg van de steeds strengere emissie-eisen. Wij staan continu in verbinding met de beste chiptuners in geheel Europa om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van motorelektronica en chiptuning te volgen. Binnen ons Europawijde netwerk hebben we een enorme hoeveelheid vakkennis en ervaring en blijven we qua kennis ‘up to date’. Zodoende kunnen wij chiptuningsets van topklasse leveren, die zowel op de vermogenstestbank als in de praktijk uitvoerig zijn getest. En dat alles voor een redelijke prijs omdat we de ‘overheadkosten’ laag houden.
Wij zijn ervan overtuigd, dat er in de gehele Benelux geen tuningsbedrijf is met een betere prijs-/kwaliteits-verhouding! Onze klanten moeten tevreden zijn. Die eis stellen wij onszelf!

De meeste goedkopere tuningsbedrijven leveren meestal tuningsets, die echt van mindere kwaliteit zijn. Deugdelijke tests zijn dan niet uitgevoerd en gegevens omtrent de mechanische en thermische belasting van de motor en de rest van de aandrijflijn zijn niet bekend bij hen. Deze manier van chiptunen kan tot ernstige schade aan uw auto leiden, ook pas na enkele tienduizenden kilometers!